Jobba hos oss

VD till GarantGruppen

Ansök tjänsten på https://empowersearch.workbuster.com/jobs/105197-vd-till-garantgruppen

 

GarantGruppen AB är ett rikstäckande serviceföretag som fungerar som en paraplyorganisation för ett 100-tal lokala serviceverkstäder geografiskt spridda över hela Sverige. Av dessa är 90 procent delägare i GarantGruppen och tillsammans kan man erbjuda tillgång till ca 500 tekniker med kompetens inom främst vitvaror, storkök, kommersiell kyla, luftkonditionering och värmepumpar. GarantGruppens kunder består av tillverkare, leverantörer, försäkringsbolag och återförsäljare som överlåter hela administrationen av sina garantiärenden, service och installationer till GarantGruppen.  Bolaget fungerar som en länk och sköter alla kontakter mellan serviceverkstäderna och slutkund. Kunderna kan följa sina ärenden genom systemintegration mot GarantGruppens webbaserade system. Huvudkontoret finns i Linköping och bolaget omsatte 49 MSEK under 2019. För mer information se www.garant.se

 

Vi söker nu en driven, affärsmässig och kommunikativ VD som både strategiskt och operativt ska leda och vidareutveckla GarantGruppen och vårt erbjudande. Du ska fortsätta arbetet med att skapa goda ekonomiska förutsättningar för våra serviceverkstäder, öka volym och lönsamhet samt skapa möjligheter för medarbetarna att utvecklas. I rollen ingår att bygga kulturen i hela organisationen tillsammans med alla delägare men också att vara en trygg, stabil ledare för de fyra medarbetarna på huvudkontoret vars uppgift är att sköta bolagets ekonomi, ordergranskning, administration och kontakt med verkstäderna samt support, reservdelar och tekniska utredningar. I din roll ingår alla för en VD förekommande uppgifter.

 

Det här är en VD-roll med stor bredd som ger dig som är entreprenöriell och som gillar förändring och utveckling en känsla av att du driver ditt eget bolag. Du kommer att ha en stor mängd kontakter. Både med dina medarbetare och de egna serviceverkstäderna men också med befintliga och potentiella kunder. Här finns en möjlighet för den affärsmässige att bygga strategiska allianser i branschen och skapa ett unikt servicenätverk för framtiden. Rätt person kommer att ha mycket stora möjligheter att forma kulturen och bygga organisationen, att påverka möjligheten till utbildning och utveckling av fler tekniker där behovet idag är stort, att utforma nya strategier och arbeta för ett mera hållbart samhälle där vi lagar istället för att slänga. Framöver kommer mera uppkopplade smarta produkter som behöver service på nya sätt att förändra branschen. Då vill GarantGruppen vara ett förstahandsval för våra kunder.

 

Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med styrelsen till vars ordförande du rapporterar. I rollen ingår resor i Norden. Du är placerad på huvudkontoret i Linköping.

 

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, försäljning eller marknadsföring samt gärna teknik. Du är en erfaren och resultatinriktad ledare som innehaft en chefsroll tidigare men du behöver inte ha varit VD.  Du har erfarenhet av tjänste- och/eller produktförsäljning inom B2B och är en erfaren förhandlare. Att du har goda kunskaper i ekonomi, är van vid budgetansvar och resultatrapportering till styrelse, har goda kunskaper i Excel samt både skriver och talar god engelska förutsätter vi. Det är förstås meriterande om du tidigare har varit VD med personalansvar. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en kedja eller arbetat med partnerskap tidigare då det kan vara en utmaning att det finns många viljor och intressen inom organisationen. Att du har en allmän förståelse för teknik underlättar också ditt arbete.

 

Dina egenskaper
För att lyckas i rollen måste du vara driven, affärsmässig och resultatinriktad med fokus på business och goda resultat. Du har helikopterperspektiv och god analytisk förmåga. Du är kommunikativ, kundfokuserad och lyhörd vilket också innebär att du kan prata med alla oavsett titel eller roll och kan hantera frågor sedda ur olika perspektiv.  Du är en stabil, trygg och ansvarsfull ledare med en god etisk kompass som coachar, leder och tar ut riktningen för teamet. För dig gäller laget före jaget och du tvekar inte att kavla upp ärmarna om det behövs.

 

Kontaktperson
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Ferntoft, Seniorkonsult Executive Search på Empower Executive Search, tel 0723-207627 eller marie.ferntoft@empowersearch.se.  Alla kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att höra av dig snarast.
Ansök tjänsten på https://empowersearch.workbuster.com/jobs/105197-vd-till-garantgruppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår